Ga naar de inhoud
Home » Nieuws » Total Body Workout: Dames, kom gerust eens proeflessen!

Total Body Workout: Dames, kom gerust eens proeflessen!

GV Ommoord-volwassenengroep7

Op de woensdagavond van 19:30-20:30 uur hebben we een leuke Total Body Workout in de gymzaal aan de curieplaats 24, waarin van alles aan bod komt. Een ongedwongen sfeer, waar ook tijd is om even bij te kletsen. We beginnen met een warming-up op muziek en vervolgens komen oefeningen aan bod voor verschillende spiergroepen, soms met gebruik van een elastiek, bal of gewichtjes. De les wordt afgesloten met een cooldown op de mat van ongeveer 20 minuten geïnspireerd op Yoga & Pilates.

Het beoefenen van Pilates verbetert de houding, het versterkt de wervelkolom en buikspieren, het zorgt voor een betere lenigheid en soepelere bewegingen. Ook zorgt het voor sterkere spieren, zonder dat deze verkort worden. Je verbetert je balans, zowel lichamelijk als geestelijk, de coördinatie en jouw zelfbewustzijn.

aarnaast is het zeer effectief in het voorkomen en helpen herstellen van rugklachten! De oefeningen timuleren de doorbloeding van het lichaam en helpen je houding te verbeteren. Niet voor niets wordt Pilates vaak aanbevolen als (preventieve) oefenmethode bij rug- en houdingklachten.

Aan het einde van deze les ben je lekker actief bezig geweest, heb je gewerkt aan kracht, coördinatie, souplesse, lenigheid, evenwicht én ontspanning. De oefeningen zijn laagdrempelig en dus zeer geschikt voor beginnende sporters, maar omdat eigenlijk alles aan bod komt en de bewegingen genoeg ruimte bieden voor extra uitdaging is deze les eigenlijk voor iederéén geschikt.

Kom gerust een keer meedoen en ervaar het zelf!